Relatievraag 1 - HIJ/ZIJ BEGRIJPT MIJ NIET

 Elvis Presley zong in 1969 het lied: ‘Do you know who I am?

Do you know how I tried? Have you any idea how I tried, not to keep you in sight.
Do you know darling how much I cried?

 En wat dacht je van het lied: Changes van Jahseh Onfroy uit 2018:

Baby, I don’t understand this, You’re changing, I can’t stand it, my heart can’t take this damage. And the way I feel, can’t stand it.

Ik snap het niet, je verandert en ik kan er niet tegen.

Het zou zo een vraag kunnen zijn die af en toe bij je opkomt als je samen leeft met je partner. Als je samen in één huis leeft worden de verschillen tussen twee mensen extra duidelijk. Toen je elkaar leerde kennen, leek het alsof je voor elkaar gemaakt was, gaandeweg de relatie worden kleine verschillen steeds groter.

Vroeger deden jullie nog alles samen, opeens wil hij niet meer zoveel samen doen. Na zijn werk ligt hij languit op de bank met zijn telefoon in zijn hand. In het begin maakte hij zich niet druk om geld, tegenwoordig hebben jullie ruzie over financiën, schoonfamilie, vrije tijdsbesteding en als je kinderen hebt: over de opvoeding. En dan de manier waarop er ruzie gemaakt wordt. Hij wordt snel boos en gaat schreeuwen en zij loopt meestal weg zonder dat er een oplossing komt. Wat is er gebeurd in jullie relatie en hoe komt het dat de ander jou totaal niet begrijpt, zo was het toch niet in het begin?